Få et uvildigt autoværksted til at gennemgå din bil før køb

22 March 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Har du planer om at købe en ny brugt bil, er det en god ide at sætte tid af til at finde den helt rigtige bil og efterfølgende få en mekaniker til at gennemgå den, inden du skriver under på en købsseddel. Især hvis det er en brugt bil du køber hos en privat sælger. Her er købet ikke underlagt købsloven og der er ingen garanti. Du køber bilen som beset.

Derfor er det en god ide at få den undersøgt af en uvildig mekaniker først. Igennemsnit finder de en 6-8 fejl. Det er fejl der enten skal laves eller også skal du have et prisnedslag. Det kan være små felt, men det kan også være store og dyre fejl som kan blive en dyr fornøjelse. Det kan f.eks. være et autoværksted i Viborg der gennemgår den bil du har udset dig.

Kør en tur i bilen

Samtidig med at du får bilen undersøgt af et autoværksted, er det en god ide at køre en lang tur i bilen. Det skal være en tur på mindst en halv time. Det giver dig mulighed for at lære bilen at kende og finde evt. fejl. Det er ikke nok blot at køre en tur rundt om hjørnet. Det eneste du lære ved den tur er, om bilen starter når du drejer nøglen.

Du skal ud og køre en tur på motorvejen og en tur rundt i byen. 

Samtidig med at du får undersøgt bilen af en mekaniker er det en god ide at undersøge hvad bilens totalomkostninger er. En ældre bil totalomkostninger er typisk højere end en bil af nyere dato. Med til totalomkostninger hører vægt og miljøafgifter der er højere på gamle biler. Derudover kan du forvente at du skal betale flere værkstedsregninger. Som regel kan det godt betale sig at købe en nyere og dyrere bil.

More articles