Få dit smil igen med hjælp fra en tandtekniker

05 august 2022 admin

editorial

Er du ked af at mangle en eller flere tænder i din mund? Så bør du opsøge en tandlæge, som kan henvise dig til en tandtekniker. Du vil nemlig helt sikkert kunne genvinde såvel dit flotte smil som et funktionelt tandsæt med hjælp fra disse fagpersoner.

Hvordan kan en tandtekniker hjælpe mig?

Hos en tandtekniker kan du få hjælp til at få fremstillet og tilpasset proteser, som kan gøre det ud for de manglende tænder i din mund. En tandtekniker er nemlig specialiseret inden for fremstilling af tandproteser samt andre former for produkter til erstatning af naturlige tænder – for eksempel kroner og broer.

Tandteknikeren laver tandproteserne i samarbejde med en tandlæge. Tandlægen forestår den indledende undersøgelse af patienten og derefter kommer med forslag til udformningen af en eventuel tandprotese.

Tandtekniker

Tandteknikeren tager aftryk af patientens tandkød og eventuelle resterende tænder og støber en model ved hjælp af et særligt computerprogram. Ud fra denne model fremstiller tandteknikeren en støbeform, som danner grundlaget for udfærdigelse af den færdige protese.

Tænderne fremstilles normalt på en fabrik i forskellige nuancer for at se naturlige ud og passe til eventuelle tilbageværende tænder i din mund. På den måde får du et smukt og naturligt udtryk – og ingen vil kunne se, at du har kunstige tænder!

Hvilke typer proteser findes der?

Der findes to typer proteser: komplette og delvise. Helproteser anvendes, når alle tænderne i din mund skal erstattes, mens delproteser anvendes, når der stadig er nogle naturlige tænder tilbage.

Skal jeg have en helprotese eller en delprotese?

Hvis du har mistet alle dine naturlige tænder, har du brug for en fuldprotese. Hvis du stadig har nogle af dine naturlige tænder tilbage, kan du måske klare dig med en delprotese – men det afhænger af antallet og placeringen af dine resterende tænder.

Hvad er processen for at få en tandprotese?

Det første skridt er at bestille en tid hos din tandlæge, som derefter vil henvise dig til en tandtekniker. Du kan finde en dygtig tandtekniker i Skovlunde på tinatandteknik.dk.

Flere Nyheder