Få dine penge igen med inkasso

07 december 2021 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du som udbyder af tjenester eller sælger af produkter er træt af at dine kunder ikke betaler deres regninger har du mulighed for at melde dem til inkasso. Måske har du hørt om inkasso men er i tvivl om hvorledes konceptet egentlig fungerer. I det følgende kan du læse mere om hvordan du melder en kunde til inkasso, og hvad idéen med inkasso service egentlig er.

Hvornår kan jeg bruge inkasso?

Du bør, inden du melder en dårlig betaler til inkasso, sikre dig at du har varslet dette på rettidig vis. Der findes strenge regler for hvordan du skal udstede rykkere og varslinger om indmelding til inkasso – og det er vigtigt at du følger disse inden du overdrager oplysninger om kundens og dennes betalings forhold til et inkassofirma.

image

Når først du har overdraget en sag om en dårlig betaler til inkasso slipper du for at tænke mere på det. Du skal ikke længere selv forsøge at tage kontakt til kunden per mail eller telefon. Og du skal ikke bekymre dig om hvorvidt du får det skyldige beløb kradset ind. Dette klarer inkassofirmaet nemlig for dig.

Hvad koster det at benytte et inkassofirma?

Det er naturligvis ikke gratis at benytte inkasso service. Typisk vil et inkassofirma tilbyde to modeller for inkasso service, nemlig den abonnements baserede og så ad hoc service.

Førstnævnte er særdeles velegnet til den store virksomhed med titusindvis af kunder, som jævnligt oplever problemer med dårlige betalere. Og sidstnævnte er for dig som kun en gang imellem har brug for hjælp til at få indhentet det skyldige beløb.

Her koster inkasso service en procentdel af dette beløb. Det betyder at du ikke får alle dine penge igen – men du får dog noget af gælden dækket.

Du kan få hjælp til inkasso service hos det danske inkassofirma Debtia A/S – læs mere på debtia.dk

Flere Nyheder