Få bugt med overfladiske skrammer med en gulvafslibning

25 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Trænger dit gamle trægulv til en opfriskende behandling? Er træværkets overflade, grålig, mat og flosset – og måske endda skæmmet af skjolder fra spildte væsker? Går du og overvejer, om gulvet måske trænger til en gulvafhøvling? Så bør du først og fremmest tage træværket i grundigt øjesyn. Er det sundt og intakt, og overfladen nogenlunde jævn, kan gulvet nemlig med stor sandsynlighed blive flot ved et meget mindre indgreb. I langt de fleste tilfælde, hvor skønhedspletterne blot er overfladiske, er en gulvafslibning fuldt tilstrækkeligt i forhold til at opnå den eftertragtede ensartede og skinnende overflade.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en relativt skånsom, men dog grundig, procedure, ved hvilken gulvet slibes med sandpapir påmonteret en roterende slibe rondel. En gulvafslibning er således ikke nær så indgribende som en gulvafhøvling, hvor op imod en halv centimeter af gulvets overflade fjernes ved hjælp af knive, monteret på en valse, som så at sige ”skræller” det øverste lag af træværket.

En gulvafhøvling kan være vældig nyttig i de tilfælde, hvor gulvet er gækket af et tykt lag lak, maling eller fernis, som ikke lader sig fjerne ved den mere skånsomme gulvafslibning. Og har træværket lidt større skade, for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse, kan en gulvafhøvling også være nødvendig for at udligne eventuelle niveau forskelle eller dybe revner i gulvets planker, brædder eller lameller.

Men består gulvets ”skader” udelukkende af småskrammer og ridser, misfarvning fra solfalming og spildte væsker samt de grålige og matte slidspor, som opstår ved nedtrædning af støv og skidt, kan en gulvafslibning sagtens være en stor hjælp. Du vil blive overrasket over hvor stor en effekt en gulvafslibning har, og hvor flot dit trægulv kan blive. Med den rette efterbehandling vil gulvet holde sig flot og skinnende i mange år fremover.

Book din professionelle gulvafslibning på jigulvservice.dk

More articles