Et stålværn kan laves på mange måder

31 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er da klart, at hvis man vælger at have et stålværn, så er det jo netop lavet af: stål.

Men derfor kan typerne, faconerne og udformninger af sådan et stålværn også være meget forskellige alt efter, hvad og hvor de skal bruges (til).

Et stålværn kan jo for eksempel bruges ved en trappsats indenfor i et firma, hvor der er mange snørklede gange og trappegange, hvor man måske kan komme til at bumpe ind i hinanden, som man har travlt med at komme omkring i firmaet.

Her er gelænderet alene ikke nok, men kan man kombinere trappegelænderet med sådan et stålværn, som for eksempel kan være et gitter, man sætter op på en svalegang eller ved trapperne, hvor man således kan kigge ud og omkring på omgivelserne.

Dette kræver ikke så meget stål, men det forhindrer ikke, hvis man nu taber noget, og det kan rulle ud mellem stængerne, medmindre man har lavet et gitter på tværs for neden.

Men afskærmningen kan også bestå af hele stålplader, som dækker hele vejen, hvorfor man måske ikke kan se ned eller gennem dem, selvom man måske kan vælge noget mat stål, der gør, at man kan se konturene af, hvad der foregår på den anden side.

Den slags er meget smart for dem, der måske har kontorer lige ud til sådan en gang, men som gerne vil have noget arbejdsro- og fred for nysgerrige blikke, men man samtidig ikke vil slippe for fornemmelsen af, at der er liv omkring en.

Det er også muligt at lave stålværnet så højt, at man på ingen måde kan se over det, og det kan være en smart foranstaltning at have, så folk ikke falder udover siden.

Dette tror man måske ikke, sker så tit, men folk kan få det dårligt og således uheldigvis falde ud over siden – dette kan et højt stålværn hindre.

More articles