Et lån vil kunne hjemsøge dig længe

30 juli 2020 Anders Lundtang Hansen
Et lån vil kunne hjemsøge dig længe

Kender du sommerfugle-effekten?

Man siger populært, at når en sommerfugl basker med vingerne på den ene side af jorden, så kan det skabe en altødelæggende storm på den anden side af jorden qua de konsekvenser, som dens basken med vingerne afstedkommer.

Det er næppe sandt, men hvis du ser på dit eget liv, så mener du nok, at mange af de ting, der er sket i dit liv, det har været meget kalkuleret og beregnet.

Det er da også givet, at det forholder sig sådan på mange områder, men hvis man ser det nærmere i sømmene, så er der nok meget af tilfældighedens spil med, hvor du enten lige faldt over noget, som du i 100 andre tilfælde ville have overset, eller du tog en hurtig beslutning om at køre til højre, når du egentlig skulle have været til venstre.

Alle de små beslutninger har nu medført, at du sidder et bestemt sted i livet.

Sådan skal man også se på det med et lån, for lad os sige, at du gerne vil tage et lån til istandsættelse, så er der formentlig tale om en god sjat penge, og den slags kan være nødvendigt.

Du ser det som en langtidsinvestering, hvor den istandsættelse kan hæve værdien på dit hjem, så du en dag kan sælge det med overskud til følge.

Det er meget muligt, dette er planen, men hvis nu dette lån til istandsættelsen er misligeholdt, så kan det være, at det eventuelle overskud ikke betyder noget, da du alligevel skal betale af til det lån.

Måske er du ligefrem så uheldig, at når du så stiller træskoene en dag, så skal dine arvinger afsige sig arven, fordi der er gæld i din arv. Det lyder som overdrivelse, men sådan forholder det sig faktisk i mange tilfælde.

Der skal du altid se nærmere på, hvad konsekvenserne er ved den lånemetode, som du vælger at benytte i sidste ende til dette løn – det kan have vidtrækkende konsekvenser!

Flere Nyheder