Et haveanlæg kan være din personlige terapi

24 august 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

For nogle mennesker kan de slet ikke forestille sig, at de ikke bor et sted, hvor de har deres egen have, eller de som minimum har adgang til noget “ægte” natur, der ikke er anlagt som park, forskønnelse eller for at give nogle semi-kunstige grønne arealer.

Så er der også de mennesker, der ikke kan forestille sig et andet liv end at leve i en lejlighed i indre by hele deres liv, og heldigvis er vi mennesker gode til at tilvænne og os nye tilstande relativt hurtigt, også fordi vi ofte ikke har noget valg og må overgive os til den konkrete situation.

Men vi mennesker er kommet fra naturen, og vi hører til i symbiose med den. Vi kan bare se, hvad der sker, når vi trodser naturen eller forurener den: den vinder i sidste ende, og vi slår os selv ihjel samtidig.

Derfor er det vores påstand, at når vi kommer i kontakt med vores indre naturmenneske, så kan det gøre underværker for os på mange forskellige fronter.

Det kan faktisk være alt fra, at man går en tur langs markerne, eller man lige sætter sig ud på noget græs og lader det mærke sig under ens tæer.
Der er jo en grund til, at vi mennesker søger ud, når det er godt vejr, og godt vejr og grønne arealer går ofte hånd i hånd med et godt liv, hvor man er glad.

Selv korte stunder sammen med det grønne kan gøre stort og godt for en, hvor det bliver til ren terapi, hvilket kan være i form af, at man har et haveanlæg i Herning, hvor man bor, hvor man bruger daglig tid med at tilpasse blomster, slå græsset, forskønne området og bare slappe af i det.

Eller man lige sætter sig under et træ og dufter til bladene over en.

Den slags skal man ikke underkende værdien af.

Flere Nyheder