Et autoværksted er også for brugte biler – i flere forstande

30 november 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Før i tiden havde mange den opfattelse af, at man købte en bil fra ny, og så passede man selv på den og fiksede den, og et autoværksted var et sted, man hentede reservedele fra, og så fortsatte man videre med arbejdet.

Man kunne have folk til at hjælpe sig, hvis man havde en større opgave, der krævede flere håndkræfter, og måske havde man ligefrem indrettet ens garage til at have en mindre smøregrav med videre som et rigtigt værksted.

Det var nemlig billigere at gøre selv, end hvis man skulle i autoværkstedet, som var for de rige mennesker og dem, der vitterligt ikke havde andre muligheder for at få ordnet deres biler, såsom enlige, kvinder uden interesser for biler med videre.

Der var også en vis stolthed i det at ordne bilen selv, og fungerede den ikke lige efter hensigten, så forsøgte man bare igen.

Tiden har ændret sig med et autoværksted

Nu er autoværkstedet blevet for alle, om det er et specifikt et til én bilmodel, eller de tager flere modeller ind, fordi flere har fået råd til den slags besøg.

Og man kan også finde brugte biler i Frederikshavn på et autoværksted så langt væk, at man dårligt kan fatte det.

Man kører dog ikke længere på autoværksted udelukkende med ens nye bil, for det er blevet dyrt med sådan en bil at få fra ny nu om dage, hvorfor mange da også køber brugte biler her og får dem fikset.

Og de brugte biler bliver også solgt fra sådan et autoværksted, så man kan sige, at der er flere måder, hvorpå at der eksisterer brugte biler i autoværksteder fra det nordlige til det sydlige Danmark.

Det er, for at opsummere, blevet dyrere at købe bil fra ny, men man har mere fået råd til at besøge et autoværksted.

Og for de fleste er det derfor nu om dage smartere, at de besøger sådan et sted end at fikse deres bil selv.

Flere Nyheder