Er regnskoven også dit ansvar?

19 november 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi begynder lige med en sammenligning, der kan virke ret så langt ude og søgt, men lov os at læse videre, så kommer det (forhåbentligt) til at give lidt mere mening.

Man siger, at Jesus jo døde for ens synder, så betyder det, at hvis vi synder senere i livet – og de næste generationer med – så er vi tilgivet på forhånd?

For så kan vi vel bare rende rundt og te os, som vi har lyst til og viden, at vi er tilgivet bagefter.

I og for sig kan man godt sige, at dette er korrekt, men samfundet er heldigvis indrettet således, at det giver konsekvenser af at opføre sig på måder, der ikke er etiske og måske ligefrem ulovlige, og så statuerer man et eksempel, der gerne skal fungere som skræk og advarsel for andre.

Men hvad så med en ting som at sikre fremtiden for de kommende generationer, om man har børn eller ej?

Det er jo ikke sikkert, at vi faktisk gør det helt rigtige med at passe på miljøet, da det hele bliver prognoser og håb om, at vi gør det rigtige, hvor tingene kan ændre sig og andre faktorer, man ikke havde kalkuleret med, kan gå ind og foretage ændringer på disse områder.

Dog er de fleste enige om, at vi gerne vil have en planet for de næste generationer, men hvem står for ansvaret for den slags?

Her siger man som oftest, at det er de mest privilegerede, der skal stå for den slags, og det er især i Vesten og meget nærmere bestemt i Norden, hvor vi jo har det virkelig godt.

Og her kommer Jesus-lignelsen ind i billedet igen: kan de andre steder på planeten så få aflad, fordi Norden har skabt et godt samfund, så vi skal tage os af resten af verden, fordi vi er godt stillet, selvom vi har kæmpet for det?

Måske, måske ikke. Hvad synes du?

Læs en hel del mere om regnskoven via dette link:  https://shop.verdensskove.org 

Flere Nyheder