Er gulvsliber i Lystrup farligt?

05 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig er en gulvsliber i Lystrup ikke i sig selv farlig!

Vedkommende er jo til for at hjælpe, vejlede og guide dig til, at personen får foretaget det bedste gulvafslibningsresultat for dig som kunde i Lystrup, så du kan ende med nogle gulvflader, der sømmer sig efter de forespørgelser til en gulvafslibning, du havde.

Men det kan tænkes, at man har bemærket, at når gulvafslibere arbejder, så har de masker på, og så kan man tænke, om det er giftigt eller decideret usundt for helbredet at arbejde med gulvafslibning, hvorfor man som kunde måske er nødt til at forlade ejendommen, imens arbejdet udføres?

Her kan vi berolige og sige, at arbejdet ikke er farlig for ens omgivelser, og at gulvafsliberen beskytter sig bedst muligt og ved, hvordan man håndterer værktøjet. Masken er ofte til for, at man ikke inhalerer træflis eller andet støv fra arbejdet, hvilket ikke er rart at få hverken i svælg eller i øjne for den der arbejder.

Derfor dækker gulvafsliberen ofte lokalet eller området af, hvor der skal slibes ned – hvis kunden ikke har gjort dette i forvejen – da disse små partikler og stykker af træ let kan blive pustet vidt omkring i huset ved rotationen fra en gulvafsliber eller lignende arbejds-værktøj.

Hvis man husker at dække ordentligt og tæt af, er der ingen fare for, at støvet spreder sig til for eksempel andre lokaler i boligen, og man kan endda være heldig, at det er meget let at samle sammen og bortskaffe efter endt arbejdsudførsel, så man hurtigt kan tage lokalet i brug igen – efter efterbehandlingen har virket selvfølgelig.

Eventuelt skal man lige støvsuge efter og vaske/tørre overflader af med en våd klud, så man får det sidste støv væk.

Det eneste farlige ved en gulvafslibning kan for eksempel være, hvis der er spildt noget farligt væske på gulvet tidligere, som er suget ind i træet og nu kommer op igen, når man sliber ned, men dette skal gulvafsliberen nok hjælpe med at få has på.

More articles