en citroenforhandler i viborg

14 februar 2022 Niels Geckler

editorial

Den franske bilproducent Citroen har en lang historie fuld af stilfulde, pudsige og mere eller mindre ikoniske modeller, og de producerer stadig fine biler. Leder du efter en Citröen i Viborg – besøg Jørgen Laursen .

Det franske bilmærke Citroen har bygget biler siden starten af det 20. århundrede og de har altid været kendt for innovative løsninger. I mellem krigstiden byggede Citroen for eksempel et halvbælte køretøj til ekstremt terræn. For at vise, hvad bilen duede til, blev der sendt en ekspedition med to af disse vogne tværs gennem Sahara.

Ligeledes i mellemkrigstiden konstruerede Citroen den elegante gangsterbil Berlina Traction Avant, der havde en fænomenal beliggenhed på vejbanen og en god motor – perfekt som get-away-car for gangstere eller som køretøj for Gestapo og andre, der skulle indhente og fange folk. Den fortsatte i produktion også efter krigen.

Den ikoniske lille 2cv

For mange er det dog særligt den på mange måder undselige lille 2cv, der frem for alt står som symbolet på Citroen. Konstruktionen af den skrabede lille vogn blev påbegyndt i 1930’erne men arbejdet blev afbrudt under krigen. Modellen blev taget op igen og sat i produktion efter krigen. Det var en lille let bil med en ret svag motor, men den var også kun bygget for at skulle kunne transportere en fransk bondefamilie og to sække kartofler. Den havde dog et helt specielt affjedringssystem og den bløde gyngende kørsel det afstedkom gav den øgenavnet “gyngehesten”.

Citröen Viborg

2cv var en billig bil som gjorde det muligt for menigmand at få råd til et køretøj lige som den tyske VW boble gjorde det. produktionen af den sjove lille 2cv blev indstillet i 1990’erne, da den simpelt hen ikke kunne leve op til moderne sikkerhedskrav og så videre. Som et kuriosum kan nævnes, at en særlig version med træk på alle fire hjul i en periode blev brugt i det franske forsvar. 

Flere Nyheder