En bongotromme er så meget mere end bare at slå på en tromme

28 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

En bongotromme er desværre som regel sådan en, som man giver til børn, fordi de ikke kan finde ud af at spille på andre instrumenter, men de vil godt være med til at spille sange sammen med de andre børn, når man forsøger at orkestrere et orkester til at optræde på skoler med videre.

Så kan man have de trommer, som man sætter sig overskrævs på og spiller, eller man kan have de større, som man står op og slår på.

Det bliver sådan noget med at lære dem at holde en enkelt rytme, hvor de så bare slår tilfældigt på trommen.

Derfor er instrumentet ikke særligt værdsat i specielt Danmark, fordi man ser det som et instrument til folkeskolens musikrum – og så endda til de børn, som der ikke er gode til at spille musik eller ikke rigtig gider deltage.

Men der findes virkelig gode kvalitetsbongotrommer, og så kan de så meget mere, hvis man lige udforsker mulighederne med dem.

Bongotrommer kan give specielle lyde, og man kan variere slagene på dem

Som det første er det et godt instrument at lære at holde rytmen på, og når man så er blevet god til det, så kan man variere rytmeudtrykket og komme med rundgange, komme før taktslaget, efter taktslaget og meget andet.

Men noget af det mere spændende ved dette instrument er, at man kan variere, om man slår hårdt, blidt, med håndsiden, håndfladen eller på en helt anden måde, så man kan få forskellige lyde ud af den.

Så handler det også om, hvor stort et tryk, man lægger på dem, så de kan give meget eller lidt genklang, og som nævnt findes der bongotrommer i forskellige størrelser, så man alene på størrelsen kan få forskellige lyde ud af dem.

Derfor er der mange måder, som man kan lave spændende musik alene bare med bongotrommer ved sin rådighed.

Flere Nyheder