Du kan kreere rigtig meget med hardieplanker

27 august 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske kan du ikke lige genkalde dig, hvordan sådan en hardieplanke ser ud, men hvis vi viste dig den, så ville du nok kunne nikke genkendende til, at du har set den før.

Hvis vi skal være lidt flabede, så er der som sådan tale om nogle planker, der kan ligne mange andre typer af brædder, som man bygger og konstruerer med, men de her har så en genkendelige linje, er meget holdbare og nemme at male og overfladebehandle.

Men hvor kan man så bruge dem henne?

Der er egentlig meget frit valg på alle hylder, så længe man har forstand på at konstruere med værktøj og brædder og planker i al almindelighed og ikke ejer 10 tommefingre.

Selvfølgelig skal man da også øve sig, så med hardieplanker har du en god mellemvare mellem krydsfiner og tykke loftsbjælker, for at bruge dem som eksempler.

Gær klar til at kreere med hardieplanker

Som det første kan du tage et smut ned i Knud Larsen Byggecenter og købe dig det antal hardieplanker, du har brug for. De burde have nogle liggende, og ellers kan de nok hurtigt får dem hjem.

Så er det ellers bare med at få den kreative og hårdtarbejdende kasket på, for nu skal du til at lave ting og sager.

Man bruger specielt de her planker som udendørsbeklædning, så du kan for eksempel bygge et skur med dem.

Du kan også bygge et anneks eller en overbygning til dit hus – eller hvad med at gå hele planken ud og lave et helt sommerhus?

Måske skal du starte i det små, hvis du ikke er så velbevandret udi at bruge den her slags planker, for det er trods alt bedre at tage ved lære og fejle lidt ved de små konstruktioner, end at du tager munden for fuld og ender med at lave noget klamphuggeri i større skala.

Flere Nyheder