Dette skal du ikke gå med til med biler!

14 oktober 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du ejer en god bil, som du har købt via biltorvet.dk.

Du har været tilfreds med købet, den har holdt længe, salget gik gnidningsfrit, og du overvejer bestemt at bruge samme sted igen, når du skal sælge din næste bil – eller du bare vil købe dig en ny bil senere.

Faktisk er du så glad for den, at du kører over grænsen flere gange fra Tyskland til Danmark og videre til Sverige på nogle svipture og handelsture – og ellers bare for at få nogle hyggedage i vores tilstødende lande.

Det tør du godt udfordre bilen til at prøve at se, om den kan håndtere, og der har længe ikke været nogle problemer.

Efter du er blevet vant til at befinde dig i den samme by i Tyskland, så har du faktisk fået nogle bekendte, fordi du er endt i byen og ofte spiser på de samme restauranter.

I bliver gode kammerater, måske ikke ligefrem venner, men godt nok bekendtskaber til, at I ses, hver gang du er i nærområdet.

En dag spørger de dig, om du gider fragte noget til Danmark, som skal leveres til en fælles bekendt. De har selv for travlt og ejer ikke en bil til at gøre det.

Du kender godt området, pakken skal leveres til, for faktisk kører du lige forbi stedet, når du alligevel skal hjem fra grænseturen.

Men det er her, hvor vi siger, at du ikke skal gå med til den slags, medmindre dine nye “venner” tydeligt kan vise for dig, hvad der skal fragtes ind over grænsen – og selv i det tilfælde kan der være noget gemt.

Senere bliver du så taget af grænsekontrollen, der finder stoffer i den pakke, og så siger du selvfølgelig sandheden, at det er en pakke, du har taget med for en ven uden at ane, hvad der i den…

Du kan godt høre, at det vil de aldrig tro på, og dine “venner” tager ikke telefonen.

Så derfor: stol ikke blindt på folk i den situation.

Flere Nyheder