Det bedste misbrugscenter til dig

23 november 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ingen skam i at skulle en tur på behandlingscenter som led i behandling af en afhængighed.

Afhængighed kan komme i mange forskellige former, hvor det kan være alt fra alkohol, som mange danskere lider af, til spillemani, der også kendes som ludomani; narkomani, pillemisbrug, motionsafhængighed, sexafhængighed og mange, mange flere ting.

Faktisk kan man sige, at når hjernens belønningscenter tildeler os et stof som dopamin, så vil man forsøge – afhængigt af sindstilstand – at jage den fornemmelse igen og igen for at mærke tilfredsstillelse i kroppen og hjernen.

Som nævnt kan denne glædesfølelse bliver aktiveret af mange forskellige ting, og nogle mennesker er bedre til at kontrollere dette behov end andre.

Det er dog ikke ensbetydende med, at man skal se det som et nederlag, når man indser, at man skal i behandling. Faktisk burde man se det som en succes, at man er nået til den svære erkendelse, det kan være, at man har brug for behandling hos og af professionelle mennesker.

Desværre er der en tendens til, specielt i det danske samfund, at vi tabubelægger behovet for behandlinger i den retning, men derfor skal man stadig stå med oprejst pande, når man bevæger sig ind i et behandlingscenter, om det så er til et kort ophold, en længere behandlingstur, et kursus eller måske ambulant behandling.

Men hvornår ved man så, at man har fundet det rette behandlingscenter?

Ret beset ved man det først, når man er kommet “helbredt” ud på den anden side. Vi sætter med vilje ordet ‘helbredt’ i citationstegn, for der er en grund til, at for eksempel alkoholikere kalder sig ædruelige alkoholikere, efter de har været i behandling.

De betragter sig stadig som alkoholikere, de vælger bare ikke at drikke.

Så mens man er under behandling handler det om at mærke efter, om man føler, der bliver taget godt hånd om en og helst gerne også, at man kan fornemme, der ikke bliver set skævt til en, men at man bliver behandlet som menneske og ikke patient.

Et af de anbefalelsesværdige behandlingscentre er følgende: https://behandlingscenter-stien.dk 

Flere Nyheder