Derfor skal du vælge termisk sprøjtning

13 december 2019 Lotte Hindsberg

editorial

Bruger du dagligt eller ofte værktøj, enten på dit arbejde eller privat og det bliver udsat for ekstra slidtage, er det en god ide at overveje en termisk sprøjtning. En termisk sprøjtning af dit værktøj vil få det til at holde længere og på sigt vil det spare dig for rigtig mange penge. Både fordi værktøjet holder længere, men også fordi du kan slippe med at købe dyrt værktøjstål.

Som udgangspunkt findes der 2 metoder til at påføre termisk pålægning. Den ene er termisk sprøjtning og den anden er termisk indsmeltning. 

Termisk sprøjtning er et godt og billigt alternativ

Er du en virksomhed hvor der bruges værktøj i det dagligt kan det være en dyr fornøjelse at købe ordentligt kvalitetsværktøj eller maskiner til virksomhedens ansatte. Frem for at købe dyrt kvalitetsværktøj eller maskiner kan det være et godt og billigt alternativt at købe noget billigere og give det en termisk sprøjtning. Derved øger du værktøjets kvalitet og levealder og samtidig har du sparet penge. 

Hvad er fordelene ved Termisk sprøjtning

Termisk sprøjtning er en teknologi, der kan anvendes på stort set alle overflader, herunder forskellige metaller og plast. Det er en enkelt teknologi, der kan bruges til blandt andet forædling af maskiner og genopbygning af nedslidte dele.  

Udover ovenstående fordele er der også yderligere fordele: 

Sprøjtningen kan ske lokalt med mobilt udstyr, hvilke gør det muligt at sprøjte selv store og tunge maskinparker. Dermed sikres det, at virksomheden ikke skal lukke ned i flere dage, hvilke er kosteffektivt og forebygger ligeledes nedbrud og nedlukning af hele eller dele af virksomheden. 

En termisk sprøjtning ændre produktets overflades egenskaber, men ikke selve produktet og det er muligt at renovere slidte og ofte kostbare værktøj- eller maskindele. Samtidig er der ingen fordyrende efterbehandling og det er muligt at tilpasse eller skræddersy efter specielle ønsker eller forhold. 

Flere Nyheder