Derfor skal du vælge en overdækket terrasse

02 januar 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Står du og skal have lavet en ny terrasse, bør du overveje om det er muligt om terrassen helt eller delvis kan blive overdækket. Når du undersøger priser, bør du tjekke overdækket terrasse priser som priser uden. Årsagen til dette er, at i et land som Danmark regner det ofte og det mindsker muligheden for at bruge terrassen. Men er den derimod helt eller delvis overdækket, vil du kunne sidde selv i regnvejr og nyde haven. Det vil også være muligt at tørre tøj og andet praktisk under overdækket. 

Der er mange muligheder 

En overdækket terrasse, om det er hele terrassen eller blot noget af den, kan laves på mange forskellige måder. Den kan laves med et stort sejllærred, der er spændt ud over terrassen, klassisk med plastisk eller glas. Det er også muligt at få et automatisk f.eks ved hjælp af en markise, der kan tages ind når solen skinner og det er rart med lidt sol eller hvis man ønsker lidt skygge, fordi solen er for stærk. En overdækket terrasse giver også mulighed for at man kan grille og have gæster, selvom det regner en smule.

Andre fordele og muligheder ved en overdækket terrasse

En overdækket terrasse rummer mange andre muligheder og står du og overvejer om du skal have en bør du også overveje om du skal bygge til så du står med en indestue som det er muligt at bruge om vinteren. Her er det vigtigt, at du undersøger reglerne for tilbygning. I nogle kolonihaver er reglerne f.eks. at du skal kunne tage taget af og slå dørene op så tilbygningen forsvinder. Det kan virke lidt uoverskuelig, men ofte er det noget der kan gøres på et par timer og det betyder at du står med et ekstra værelse eller en overdækket terrasse, som du kan have meget glæde af hele sommeren. 

Flere Nyheder