Der er noget helt specielt ved at befinde sig i en højseng

28 January 2022 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

For os voksne er det måske ikke det mest attraktive at være i sådan en højseng, men det er noget helt andet for unge mennesker.

Der er noget eventyrligt ved at have det store overblik højt oppe, og det er da desuden anderledes og spændende end bare at skulle være i en helt almindelig seng nede ved jorden.

Godt nok findes der mange forskellige typer af senge, som der har kontakt med jorden i nærmere omfang, end man finder det ved en højseng, men det er bare svært at slå at blive “sendt” så højt op, når man skal sove.

Hvis man har en køjeseng, hvor der er en seng forneden og en foroven, så er der ofte kamp om, hvem der skal have den seng, der er længst oppe.

Heroppe kan man have det forkromede overblik og se mere bredt rundt, og man kan leve sig ind i fantasifulde forestillinger såsom, at man er kaptajn på et piratskib, eller man befinder sig i et rumskib.

højseng

Det er sjovt at have sin egen højseng

Desuden er det også en smart måde at udnytte pladsen på derhjemme i børneværelset, for nogle højsenge tillader så også, at man kan bruge pladsen under sengen til opbevaring eller leg, fordi der er plads til at være her.

Man skal bare sørge for, at man har sådan en seng, som barnet ikke kan falde ud af, og så er det jo også begrænset, hvad man kan tage med i sengen, da man ikke har et natbord at lægge tingene på.

I hvert fald er det bedst, hvis man har mulighed for at sætte en natlampe op, som man kan slukke og tænde for, når man endelig er i sengen, så man ikke skal famle sig frem i blinde.

Dette bliver en seng, som der vil være et hit i mange år.

More articles