Der er en hel verden af trolleyer!

28 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du vil måske blive overrasket over, hvor mange former for en trolley, man kan finde forskellige steder i verden, til forskelligt brugt og i forskellige størrelser.

Ret essentielt kan man jo sige, at der er tale om en vogn med hjul, som man kan manøvre rundt. Sådan en kan man jo kalde mange forskellige ting, og det gjorde man da sådan set også herhjemme før i tiden, men tendensen er blevet mere international, hvorfor man bruger dette engelske udtryk.

Man kan for eksempel godt kalde en indkøbsvogn for en trolley, selvom det nok er de færreste danskere, der ville gøre det, og man ville blive kigget lidt skævt til, hvis man brugte sådan et udtryk om en indkøbsvogn.

En trolley kan også være sådan en vogn, som man låner i dyreparker, forlystelsesparker med videre, hvor man gerne vil have ungerne rundt, hvor de kan have deres legekrog, uden de behøver at gå og tabe deres ting.

Så kan man slæbe dem rundt på den måde.

Det fortsætter med trolleyer!

Ejer du sådan en kuffert med hjul på, så er du nok også virkelig glad for den, fordi du lettere kan komme omkring med dine sager, fremfor at du skal bære på din kuffert over småt og stort.

Det er da klart, at sådan en trolley, som den også kaldes, ikke altid er meget terrængående, hvorfor man skal spare på krudtet, hvis man skal over bakker, mudder, kanter med videre.

På den måde overlever en almindelig kuffert nok lidt længere, men man foretrækker da helst at kunne trække den efter sig med hjul på, hvorfor de fleste vælger sådan en.

En trolley kan så også være den slags, man finder ude i lufthavnen, hvor man så sparer på slæberiet af ens bagage, når man skal frem og tilbage.

Apropos indkøbsvogne, så er der også den udgave af trolleyer, der er store, når man skal handle stort ind eller købe ind et sted, hvor man har store varer såsom et plantecenter.

Man ser også visse steder i verden, at det, som vi andre kalder sporvogne, er noget, som man betragter som trolleyer.

Så er det faktisk sådan noget simpelthen som en trailer, som nogle fejlagtigt tror, at det også er en trailer, men her er man gået videre fra den gængse opfattelse af en trolley og skal bruge andre hjælpemidler.

Kender du til andre typer af trolleyer?

Så del dem med os!

Flere Nyheder