Brug tid på at finde den rigtige brugte bil

20 May 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Det kan godt betale sig at bruge tid på at finde den helt rigtige brugte bil. Heldigvis er Danmark ikke større end det er muligt at tage til andre byer, hvis der skulle være en interessant bil til salg. Der kan også være store forskelle i prisen fra den ene landsdel til den anden.  Det kunne blandet andet være Opel brugte biler

Start med lære om den bil du gerne vil købe. Hvilke dele går typisk i stykker og er det ting der er dyrt at få repareret. Både i reservedele og mekanikerregning. Hvis det er tilfældet skal det afspejle sig i salgsprisen. 

Hvad har andre ejere af oplevelser mht bilen. Har de været glade og tilfredse og anbefaler de den. Eller det modsatte. Husk også at der kan være forskel på årgangen. Med den viden er du bedre stillet, når du skal ud til en forhandler eller privat sælger og kigge på biler.

Opel brugte biler

Privat sælger eller forhandler

Når du skal købe en ny brugt bil har du muligheden for at gøre det hos en privat sælger eller hos en bilforhandler. Der er fordele og lemper ved begge metoder. Er du selv en mekaniker eller har en solid viden om biler, kan du sagtens købe en bil hos en privat sælger. Bilerne er som regel billigere, men er ikke omfattet af købeloven, så du køber bilen som beset. Derfor er det vigtigt enten at vide noget om biler, eller tage en mekaniker med.

Vælger du at købe din bil hos en bilforhandler, er salget omfattet af købsaftalen og kommer med en rimelig garanti. Som regel vil bilen også have blevet gennemgået af en mekaniker og evt. fejl udbedret. Bilen vil derfor typisk være dyrere. Det er altid en god ide at kigge på de andre biler der bliver solgt. Ligner de noget der høre til en skrothandler, er sandsynligheden at det gør din også. 

More articles