Bør du leje, lease eller købe din næste gaffeltruck?

20 May 2020 Silje Hansen

editorial

Er du på jagt efter en gaffeltruck for at opdatere din maskinpark? Så er du måske der, hvor du overvejer om det bedst kan svare sig at købe, lease eller leje en gaffeltruck. Der er naturligvis fordele og ulemper ved alle løsninger, så i bund og grund handlet det om din forretning, og hvad du forventer er bedst givet ud i forhold til det økonomiske. Vi har her lavet et kort indlæg omkring de forskellige muligheder der er, og hvad du bør overveje i forhold til de tre muligheder. 

Skal du købe en gaffeltruck?

Hvis du overvejer at købe en gaffeltruck, så er det helt klart bedst, hvis du i forvejen har kapitalen, og det fortsat efterlader dig en positiv likviditet i virksomheden. Det betyder at du har en aktiv værdi som du kan bruge, uden at skulle afdrage på den. Der er selvfølgelig den hale, at en gaffeltruck taber værdi med årene. Derudover så er dit dit og dit alene ansvar for at vedligeholde og servicere gaffeltrucken. Hvis det en gaffeltruck som kan løse de opgaver du skal bruge hjælp til de næste 5-10 år, så er det helt sikkert godt givet ud at købe din gaffeltruck. 

Skal du korttids- eller langtidsleje din gaffeltruck?

En af de helt store fordele ved at leje en gaffeltruck er at du kun betaler for den tid du skal bruge gaffeltrucken i. Du er dermed ikke bundet din kapital op på en gaffeltruck der taber værdi. Der kommer også hvert år nye trucks på markedet, hvorfor du altid har den nyeste maskine til rådighed. Du kan dermed også prissætte din tilbud efter det aktuelle behov, da du ikke er bundet op på at bruge en bestemt maskine, som du kun har tilgængelig i selskabet. 

Leje er derfor aktuelt for dig som kun har behov for en gaffeltruck i ny og næ, hvor du ved at lease kommer længere for pengene, hvis du skal bruge gaffeltrucken meget ofte. 

More articles