Bliv klar til dit projekt med et facadestillads

05 september 2022 Anne-Mette Hansen

editorial

Pudsning eller reparation af facaden på et hus eller etagebygning er en større opgave. Det kræver det helt rette udstyr, og sikkerheden skal også være i top. Det sikrer du ved at benytte et godkendt facadestillads. For at være godkendt skal det blandt andet leve op til nogle krav fra arbejdstilsynet omkring styrke og stabilitet. Det kan du læse mere om i denne artikel. 

Krav til facadestilladser

Facadestilladser skal ligesom så mange andre typer stilladser leve op til nogle krav. Det er arbejdstilsynet, der f.eks. sætter krav til stilladsets styrke og stabilitet. Det gør de for at forhindre fatale arbejdsulykker. Det skal være sikkert at udføre facadearbejde fra et stillads. 

Langt de fleste stilladser du kan købe, lever op til disse krav. Men derfor er det alligevel en ret god idé at forhøre dig og tjekke op på det, inden du investerer i et dyrt facadestillads. Kommer arbejdstilsynet forbi, og er dit stillads ikke up to date i følge kravene, får du formentligt en høj bøde. 

 

facadestillads

 

Facadestillads – derfor skal du investere i dit eget 

Er du boligejer, der selv skal pudse facaden på dit hus, giver det bedst mening blot at leje et stillads. Men som erhvervsdrivende, der ofte udfører denne type opgaver, giver det god mening at investere i dit eget stillads. 

Det at have dit eget facadestillads sparer dig for tid med at afhente og aflevere stilladset. Eller bare det at skulle ringe og booke det til udlejning, hver gang du skal bruge det. Når du har dit eget stillads, slipper du for alt dette. 

 

Skal du vælge stål eller aluminium?

Facadestilladser fås i flere slags materialer; stål og aluminium. Begge dele er rigtig gode og kan med fordel benyttes til facadearbejde. Hvilket du skal vælge, kan du altid tale mere med en forhandler om og på den måde få den rette ekspertise. 

Flere Nyheder