Bliv ikke arrig på de personvægte

26 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi mennesker har en tendens til at lade vores frustrationer gå ud over de materielle ting, som egentlig ikke har gjort noget galt.

Det er ofte fordi, vi tror, det er en konspiration mod os, som specielt maskiner, elektronik og teknik er gået mod os, som havde de en bevidsthed, hvor de er ude efter at genere os.

Tit og ofte er det jo os, der ikke har installeret det givne korrekt, sat det op efter specifikationerne eller bare fået kigget det efter i sømmene, hvor vi lige havde overset noget.

Intet er jo sat i denne verden for at genere os; det ville jo være en degenerering af den måde, vi mennesker forsøger at udvikle os på.

Men alligevel lader vi det sure ramme materialerne, som ikke bærer skylden – selvom det kan føles sådan.

Har du for eksempel ikke også prøvet at blive sur på personvægte?

Skylden ligger ikke i personvægtene

Det handler ofte om, at vi havde en intention om at tabe os, og vi føler, vi gør noget ved det, men vi taber os enten for langsomt til, hvad vi synes er fair, eller også sker der ikke noget.

Og en god personvægt lyver sjældent, selvom vi ville ønske, den gjorde det.

Det kan handle om, at vi leder efter mirakelkuren, hvor vi taber os hurtigt, eller vi havde en antagelse om, at det ville blive lettere, end det gjorde.

Så når vægten viser et andet tal, end vi havde regnet med, så kan man nogle gange benægte sandheden så meget, at man bliver sur på selve vægten for at lyve.

Men prøver måske ligefrem en anden vægt, der kun giver lidt udsving, men det er nok til, at man tror, at det er ens egen vægt, den er gal med.

Så man udskifter den bare for at opdage, at den viser stort set det samme som den gamle.

Årsagen ligger nok hos en selv. 

Flere Nyheder