beachvolley er både sjovt og seriøst

12 February 2022 Niels Geckler

editorial

Beachvolley er en sjov og dejlig sommersport som ikke kræver mange mennesker eller meget grej. Køb et beachvolleynet og en bold, så kan du og vennerne få en masse sjov.

Der er bare nogen aktiviteter, der dufter langt væk af sommer, sol, strand og sjov. Beachvolley er en af de ting. En simpel version af volleyball, i hvert fald hvad angår regler og opstilling, og så er det ikke nødvendigt at finde en masse mennesker og tromme dem sammen til to komplette volleyballhold.

Volleyball – altså ikke strand-versionen – blev opfundet tilbage i 1895 af en amerikaner, der ville lave en mindre fysisk krævende holdsport end basketball ved at kombinere elementer fra tennis og håndbold. Men selv om volleyball ikke er en kontaktsport er det vel forkert at sige, at det ikke er fysisk krævende med mange spring og accelerationer. 

Det er omdiskuteret hvornår beachvolley opstod men nu er det en seriøs sport

Hvornår beachvolley opstod som sport er omdiskuteret, fordi der har været spillet forskellige versioner af boldspil med et net og bløde bolde også på underlag af sand forskellige steder. Tilsyneladende er det i 1920’ernes Californien at vi finder det, der ligner beachvolley som vi kender det i dag, en glad strandsport med bold og net og to små hold. Det var også i Californien, at de første verdensmesterskaber i sporten blev afholdt i 1976.

beachvolleynet

Men beachvolley er kommet i det gode selskab af OL-sportsgrene. Det blev introduceret ved de olympiske leje i 1992 som en demonstrationssport. I 1996 var det første gang en “rigtig” konkurrence ved OL. Du kan selv få timer af sjov med vennerne, eller du kan melde dig i en af de mange klubber, hvor det rundt om i Danmark dyrkes som sport på seriøst og højt plan. Der er også unge danske atleter inden for sporten, der markerer sig internationalt.

More articles