Alt du skal vide om Epoxy maling

11 april 2022 Maya Hindsberg
epoxy maling

editorial

Hvad er det helt præcis epoxy maling er? Der er mange der associerer ordet Epoxy med betongulve, og det er heldigvis ikke en forkert association. Epoxy er nemlig et materiale som ofte er blevet brugt til at male betongulve for at højne deres slidstyrke og holdbarhed. Men der er faktisk flere typer af Epoxy, som bliver inddelt i epoxymaling og epoxybelægning. De er dog ikke udelukkende brugt med beton, selvom mange måske ville tro det. Det eneste krav for at bruge en form for Epoxy er, at det gulv man arbejder på, er uden fuger, hvilket er grunden til at beton så ofte bliver brugt som underlag for epoxy.

Det er muligt at kaste sig ud i epoxymaling selv, men hvis ikke du er den store gør det selv type, så er det heldigvis nemt at indhente et par forskellige tilbud fra malere, som gør brug af epoxymaling.

epoxy maling

Hvordan maler man med epoxymaling?

Når du skal til at arbejde med epoxymaling, så er det heldigvis meget lig gulvmaling. Du ruller det ud på gulvet med en malerrulle, og så anbefales det, at du giver gulvet ikke et men to lag. De to lag skal gerne påføres inden for 24 timer, men dog ikke for tidligt, da du ellers kan risikerer, at dine strømper sætter sig en smule fast i gulvet. Det er altså vigtigt at væbne sig med tålmodighed. 

Det er derudover også vigtigt at nævne at epoxymaling ikke flyder på gulvet ligesom normal maling gør. Du skal altså være ekstra opmærksom på, at maling kommer ud i alle hjørner. Til dette kan en forlænger til din malerrulle godt anbefales for at gøre arbejdet hurtigere og mere effektivt. Arbejdet er også noget, der skal gøres forholdsvis hurtigt. Efter omkring en time vil epoxyblandingen nemlig begynde at hærde og blive hård. Derfor er to forskellige ruller til de to forskellige lag ofte også en god ide.

Flere Nyheder