Da kyskhedsbælter fik den modsatte virkning

28 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske ved du ikke lige, hvad et kyskhedsbælte er, eller du har kun snerten af en anelse om det, men så har du heldet med dig, for i denne artikel vil vi både komme med en historiske baggrund for, hvad kyskhedsbæltets oprindelse kommer af, og hvad man bruger det til i dag.

Kyskhedsbæltet er netop til det, som det lægger op til i navnet: Kyskhed og afholdenhed.

I denne sammenhæng er det dog ikke med henblik på alkohol, stoffer eller andet, men noget meget andet essentielt for menneskeheden: Sex.

Normalt opfatter vi sex som noget rart, selvom det ofte er en anelse tabubelagt, hvis det ikke lige falder ned i konventionerne, selvom vi lever i et liberalt samfund.

Men i gamle dage var sex noget, der UDELUKKENDE blev foretaget mellem gifte par, og specielt de adelige og lignende kunne gå vidt for at sørge for, at deres partnere ikke var dem utro, når de selv var væk fra deres partnere i krig, på togt eller forretningsrejser.

Du skal jo tænke på, at det her var tiden før, man med lethed kunne få fat i hinanden via sociale medier og lignende, så man måtte stole på hinandens velvilje til at afstå fra at være sammen med andre – selvom lysten kunne melde sig efter lang tid, når man ikke havde set ens partner.

Onani var heller ikke velset, og faktisk var det ikke noget, som almindelige mennesker kendte til, så selvtilfredshed var ofte udelukket.

Hvad gjorde man så for at sikre, at partneren ikke var utro? Man satte et bælte på dem, der skærmede af for sexorganerne, hvor man kun kunne låse bæltet op med en nøgle. En nøgle, som partneren have eneret til, hvoraf der ikke findes en ekstra af slagsen. Kyshedsbæltet var opfundet.

Men forestil dig i vores moderne samfund, hvordan det kan pirre, hvis ens partner – mand som kvinde – ude i samfundet har et kyskhedsbælte på, som kun partneren har nøglen til.

Det er lidt dominans i det, og der er noget ufortalt lyst til sex, der bliver indfriet senere. Man kan kalde det er en art langt forspil til sexakten.

Derfor sælger en del sexbutikker kyshedsbælter af forskellige slags, former og omfang.

Således kan man sige, at kyskhedsbælter nu om dage har fået den modsatte virkning af, hvad der var tiltænkt dem.

More articles