Forloren hare er et sikkert hit til julefrokost eller påskefrokost

18 April 2018 Emilie Jacobsen
image

editorial

Når du skal holde julefrokost eller påskefrokost, er der ofte en lang række forskellige retter som fiskefileter, frikadeller, mørbrad og æg med rejer, der kommer på bordet, men det er langt fra altid, at den forlorne hare finder vej til bordet. Det er rigtig ærgerligt, da det er en lækker spise, som mange er vilde med. Samtidig har den forlorne hare alt det, som mange leder efter, når de laver mad til en julefrokost eller en påskefrokost. Den er nem at lave, der er mad til mange mennesker, og det er noget, som de fleste kan lide.

Men hvis du laver forloren hare, kan det være en god ide, at du tager en af de andre retter ud af menuen i stedet. Ellers kan det hurtigt blive sådan, at der kommer til at være alt for meget mad. Det behøver dog ikke at være et problem, da du også bare kan vælge at gemme det til senere. For eksempel er der en del af maden, der kan fryses ned. Det kan du sagtens gøre med forloren hare. Når du har spist dig igennem resterne af æg, laks og rejer, der måske ikke i lige så høj grad kan fryses, kan du tø den forlorne hare op. Så har du nem aftensmad til en dag, hvor du har travlt. Det vil du helt sikkert blive glad for senere.

Den forlorne hare bliver traditionelt spist med kartofler, sovs og gele. Det passer også godt til en række af de andre retter, der er på bordet til en julefrokost. Mange foretrækker dog at spise brød til en julefrokost eller en påskefrokost, da det jo er en frokost og ikke en middag. Forloren hare kan dog sagtens spises sammen med rugbrød. Det er der slet ikke noget problem i. Du kan vælge at lave sovs eller lade være, men de fleste vil i hvert fald blive glade for, at der er noget gele til at komme på.

Du kan stege noget ekstra bacon ved siden af den forlorne hare. Den kan både bruges af dem, der gerne vil have noget ekstra bacon på deres forlorne hare, og dem, der gerne vil have bacon på deres varme leverpostej. Også på dette område passer den forlorne hare til alle de andre retter, der er på bordet til en julefrokost eller påskefrokost.

Hvis du leder efter en nem opskrift, kan du prøve at se på den på dk-kogebogen.dk. Læs mere på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/849/forloren-hare-02 

 

More articles