Det kan blive dyrt at købe billigt

19 January 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Når du som køber har planer om at købe en ny brugt bil, er det vigtigt at se sig om og bruge den tid, det nu tager at finde den helt rigtige bil. Hvis man er uheldig, kan det ende med at blive en dyr fornøjelse at købe en ny bil. Især hvis bilen er brugt. Jo ældre bilen er jo større risiko. 

Udover risikoen for at købe “katten i sækken” er det også vigtigt ikke udelukkende at være fokuseret på prisen på bilen. Spørg indtil antallet af ejere og se også om bilen har en fyldt servicebog udfyldt af et autoriseret værksted.

Fokus på totalomkostningerne

Når du skal købe bil, bør du også fokusere på totalomkostningerne og ikke bilens pris alene. Ofte vil det være billigere at betale lidt mere for bilen, da en ældre bil typisk vil være dyrere i vægtafgift, forsikringer og mekanikerregninger. Du kan f.eks. kigge på brugte biler på Lolland.

Fordelen ved at købe en brugt bil hos en forhandler som ofte er en tand dyrere, istedet for hos en privat sælger, er at du køber en bil der er garanti på og du har rettigheder i forhold til købsloven. Det har du ikke, hvis du køber hos en privat sælger. Der fanger bordet, med mindre du har lavet forbehold i købskontrakten.

Hvis den bil du gerne vil købe sælges via en privat sælger, er det vigtigt at du får undersøgt bilen af en uvildig mekaniker så du sikre at der ikke er ukendte fejl. I snit findes der en 5-6 fejl ved en gennemgang af bilen. 

Det er også en god ide at køre en lang tur og få lært bilen at kende. Det er ikke nok, at du blot køre en tur rundt om hjørnet. Det vil udelukkende fortælle dig, at bilen kan starte når du drejer nøglen.

More articles