Installation af robotplæneklipper er nemt

26 August 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Forestil dig at de mange timer du hver år har brugt på at slå græsplænen, istedet kan bruges på noget andet. Det kan være andre projekter i og omkring huset eller det kan også være at du blot vil sidde på terrassen og nyde sommeren og din græsplæne. 

Så snart at installation af robotplæneklipper er overstået og kanterne er nedgravet eller stukket ned, så robotplæneklipperen ved hvor den skal køre og hvor den så afgjort ikke skal. De fleste maskiner er designet til at kunne klippe kanter, men det kan være nødvendigt fra tid til anden at gå kanterne igennem med en kantklipper. 

Larmer en robotplæneklipperen?

En robotplæneklipper er næsten lydløs, da den er batteridrevet. Når den har slået græsset køre den selv tilbage til opladeren til genopladning. At den er batteridrevet betyder også at den er langt mere miljøvenlig end de traditionelle benzin eller eldrevne plæneklippere. 

Det er også muligt at programmere robotplæneklipperen til at klippe græsset, når ingen er hjemme. Det gælder både jer selv, men også naboerne. Den vil køre i omkring 90 min. og når den selv mærker at den er ved at løbe tør for batteri, vil den selv køre tilbage til opladeren. Det vil den også gøre i tilfælde af regnvejr.

Samtidig med at du ikke længere selv skal bruge tid på græsplænen vil du opleve, at den stortrives at blive klippet så hyppigt. De bittesmå stykker græs der dagligt bliver klippet af vil ende i græsset og fungerer som naturgødning. Mos og kløver som kæmper om pladsen i græsplænen er derimod ikke vild med den hyppige slåning og vil i stedet dø ud og overlade græsplænen til græsset. 

Der er ingen grund til at være nervøs for at robotplæneklipperen bliver stjålet, da den kun kan fungere med en kode. Kender man ikke koden virker den ikke.

More articles