Onboarding hjælper jeres nye medarbejdere godt i gang i virksomheden

20 February 2018 Emilie Jacobsen

editorial

Det er svært at være ny medarbejder i en virksomhed. De andre kender alle sammen hinanden og har helt styr på, hvordan de sociale strukturer fungerer. Samtidig sidder man som ny og skal til at sætte sig ind i sine arbejdsopgaver og finde ud af, hvad der bliver forventet af en rent professionelt. Det er derfor rigtig hårdt at være ny medarbejder. Det er lige meget, om medarbejderen er nyansat fra studiet, eller om det er en medarbejder, der kommer fra et andet job og dermed har noget erfaring. 

For at hjælpe jeres nye medarbejdere godt i gang er det vigtigt, at I sørger for et godt onboarding forløb. Der sætter I tid af til at hjælpe den nye medarbejder i gang med arbejdet og gør det klart, hvad der bliver forventet af dem. Det er med til at gøre, at de hurtigt falder til. Det kan virke irriterende at bruge ressourcer på at hjælpe voksne med at finde til rette, men det er noget, der virkelig giver pote på den lange bane. Hvis I hjælper jeres medarbejdere med et godt onboardingforløb, vil de typisk belønne jer ved at blive meget længere i stillingen. Det er altså afgørende, at de kommer godt i gang med jobbet og føler sig sete. 

Men i en travl og stresset hverdag kan det være svært for jer at tage jer tid til at hjælpe en medarbejder i gang. I har selv en masse ting, I skal se til. Og hvis I ikke gør det, er der jo ingen, der gør det. Når I ikke har så meget tid til at sætte medarbejderen ind i tingene, kan det være endnu sværere for jer at få tid til at sætte jer ned og tilrettelægge et godt forløb for dem, inden de skal starte. 

Hvis I gerne vil have hjælp til at lave et godt onboardingforløb, findes der heldigvis flere forskellige virksomheder, der kan hjælpe jer med det. Det er for eksempel en virksomhed som dedikation.dk. De hjælper med at skræddersy et onboardingforløb, der passer til lige præcis jeres virksomhed og jeres nye medarbejdere. Hvis I for eksempel har en salgsafdeling, hvor I ofte får nye medarbejdere, kan I få et forløb, der er lavet specielt til den afdeling. Det gør, at jeres medarbejdere er klædt godt på til at hjælpe de nye medarbejdere i gang, og at de nye medarbejdere føler sig godt modtaget, når de starter op hos jer. 

More articles