Pas dine tandlæge besøg – det betaler sig

01 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Dine tænder skal holde hele livet. Derfor bør du mindst én gang om året -og helst hver sjette måned – afsætte tid til et tandlæge besøg. I modsætning til, hvad mange tror, er det ikke særligt dyrt at gå til tandlæge, når det blot drejer sig om et grundigt eftersyn og en effektiv tandrensning.

Faktisk er de penge rigtig godt givet ud – især når man overvejer alternativerne. Mange alvorlige lidelser i tænder, gummer og mundhule kan nemlig opdages og forebygges af en dygtig tandlæge. Og hvis du sørger for at passe dine tandlæge besøg, kan du faktisk spare rigtig mange penge i det lange løb, samtidig med at du slipper for ubehagelige og langtrukne problemer med tænder og tandkød.

Karies – ”huller i tænderne”

Mange af os husker fra vores barndom de to trolde Karius og Baktus, som levede fedt af wienerbrød og andre søde sager i Jens’ mund. Her opretholdt de tilværelsen ved at hakke huller i Jens’ tænder, hvilket forårsagede store smerter hos stakkels Jens. Men efter et vellykket tandlæge besøg, var hullet fyldt op, tandpinen væk – og Karius og Baktus hjemløse.

Hvis Jens havde passet sin tandbørstning og sine tandlæge besøg, var problemet måske aldrig opstået. En tandlæge kan nemlig foregribe begivenhedernes gang, og sørge for, at begyndende huller i tænderne aldrig bliver til noget. Selvfølgelig er det allermest vigtigt, at du holder en god tandhygiejne i det daglige – men en tandrens og et eftersyn hos din tandlæge med jævne mellemrum kan give denne et ekstra boost.

Parodontose – når tandkødsbetændelse breder sig

Tandkødsbetændelse er i sig selv en ubehagelig tilstand, som giver anledning til blødning og smerter fra de betændte tandlommer. Når tandkødsbetændelse får lov at udvikle sig, kan inflammationen ydermere brede sig til kæben, og forårsage nedbrud af knoglen. Dette er alvorligt, idet knoglen ikke kan genskabes. Derfor er det vigtigt at forebygge parodontose med særligt tilrettelagte behandlingsforløb.

Læs mere på http://stjerneklinik.dk/ 

More articles