Go catch ’em all!

07 November 2019 Sara Mortensen

editorial

For ikke mere end få årtier siden var barneleg noget, der foregik i forbindelse med et fysisk samvær. Man tog over til en kammerat eller en veninde for at grave dukker, fodbolde, brætspil eller LEGO frem og sad dernæst i timer og underholdt sig selv og hinanden.

I dag kan man se en anden tendens – børn leger og interagerer stadig, men en stor del af tiden foregår det digitalt; med multi-player spil på internettet, snapchats eller sms’er, telefonsamtaler, med videre.

Der er naturligvis stadig en stor social vinding – men slet ikke i samme grad, ligesom mange aspekter helt går tabt.

Selvfølgelig skal der være plads til, at man sidder med iPad og computer; men det fysiske samvær må ikke vige herfor, da så meget går tabt. Mange kloge hoveder har udtalt sig, og flere kommer til og stemmer i. Empati, situationsfornemmelse, aflæsning af mimik og gestik, læring om gruppedynamikker – med meget mere -, der er alle er helt centrale kompetencer for et velfungerende samfund indlæres i meget lille grad. Og det kan i yderste instans være decideret farligt.

 

Vi nærmer os med hastige skridt december måned, og det betyder for de fleste unger gaveregn. Hvorfor ikke købe gaver, der er med til at opfordre til en anden slags leg end den, der foregår gennem en skærm?

Hos Farmors Outlet kan du finde alskens legetøj til børn, heriblandt Pokemon figurer, der med sikkerhed vil skabe glæde!

Pokemon er små “monstre”, der i første ombæring optrådte på TV i en populær serie for børn og barnlige sjæle. Der findes mange arter, nogle ekstremt sjældne, og de seje hovedpersoner skulle gerne fange en af hver. Det er altså helt oplagt, at ungerne starter deres egen samling – og følger plottets omdregningspunkt. Det betyder altså, at man – udover at lege – kan mødes og bytte indbyrdes for at udbygge sin samling.

Køb dine julegaver i god tid hos Farmos Outlet!

More articles